Je bent wat je doet

Slechts 30% van onze voornemens voeren we uit. Af en toe is het dus nodig jezelf een schop onder je kont te geven. We beoordelen onszelf op onze goede bedoelingen, maar het zijn onze daden die tellen.

Heb je gewacht op een teken uit het universum om in actie te komen? Dít is het! Hoogleraar psychologie Roos Vonk maakt in dit boek korte metten met de smoezen en uitvluchten die we voor onszelf verzinnen. Ze doet dat met humor, op relativerende toon, waardoor je regelmatig met plezier jezelf betrapt: verdomd, dat doe ik ook. Gebaseerd op veel wetenschappelijk onderzoek en haar ervaring met gedragsverandering als coach en trainer, biedt ze veel praktische handvatten en oefeningen om het piekeren, dagdromen en sjoemelen te overwinnen.

Je ontdekt:

– waarom je soms eerst iets moet dóen en er daarna vanzelf in gaat geloven
– waarom positief denken je kans op succes kleiner maakt
– waarom je niet altijd naar je gevoel moet luisteren
– en juist wél over je grenzen heen moet gaan
– waarom Fake it till you make it een goed motto is (behalve bij orgasmes)
– waarom nu altijd een beter moment is dan later
– hoe je gelukkiger wordt door iets te doen

Je bent wat je doet is sinds de eerste uitgave (2014) voor velen een nuttig boek gebleken. Omdat we inmiddels een paar jaar en vele wetenschappelijke onderzoeken verder zijn, is er in 2019 een geheel herziene editie verschenen. Met veel actuele voorbeelden, met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en direct toepasbare werkopdrachten, laat Roos Vonk zien hoe we onszelf in de weg zitten en hoe we de regie over ons leven in handen kunnen nemen.

Alvast drie tips van Roos Vonk om in actie te komen

Meer bekijken