Nadenkertjes

Een paar quotes uit Je bent wat je doet om over na te denken.... en er dan iets mee te doen!

🎯Al die tijd dat je je voornemen uitstelt, ben je niet de beste versie van jezelf. Waarom zou je dat pas later worden, als het nu al kan?

🎯 Voordat je je gaat verdiepen in hoe je anderen beïnvloedt, moet je eerst maar eens jezelf weten te beïnvloeden.

🎯 Later: een mysterieus land waar 99 procent van onze productiviteit, motivatie en talenten wordt bewaard… Het zal fantastisch zijn als je er bent.
 Maar het is nooit later. Het is altijd nu.
 
🎯 Het beste advies voor piekeraars en tobbers is: hou op met denken, ga iets doen.

🎯 Mensen zijn niet zo consistent. Ze doen dan weer zus, dan weer zo, dat is juist het leuke. Door te streven naar consistentie, sluit je in feite allerlei nieuwe wegen voor jezelf af.
 
🎯 Zodra je in actie komt, creëer je met je gedrag een nieuwe werkelijkheid waarin je idealen, dromen en ambities makkelijker waar kunnen worden.

🎯 De dingen waar we het meest naar verlangen, zijn vaak helemaal niet de dingen waar we het meest gelukkig van worden als ze er zijn.

🎯 Hoe sterker en dwingender de behoefte is om nu metéén iets te doen, des te meer kun je ervan verzekerd zijn dat er een kinderlijke, primitieve drijfveer achter zit – en dat je het dus juist niet meteen moet doen.

🎯 Tijd is iets waarvan we steevast het gevoel hebben dat er later meer van zal zijn. Dat is opmerkelijk als je bedenkt dat er met iedere dag minder tijd over is voor de rest van je leven.

🎯 De crux van alle zelfsturing: gewoon beginnen. Iedereen die weleens een stilstaande auto heeft moeten aanduwen weet: het moeilijkste moment is om vanuit stilstand in beweging te komen.
 
🎯 Door je omgeving te veranderen, verander je jezelf. Door op één moment een stap te zetten, een schip achter je te verbranden, creëer je een brug naar de andere kant die je gedrag blijvend kan beïnvloeden. Je creëert een nieuwe werkelijkheid waarin andere veranderingen vanzelf tot ontwikkeling komen.
 
🎯 Geven is het nieuwe krijgen.
Want als je goed doet, vóel je je goed.
 
🎯 Alles wat je uitstelt, dat wil je nu al. Je ziet alleen maar op tegen de moeite die je ervoor moet doen.

🎯 Gewoon beginnen. Nu. Je hoeft nergens op te wachten. Je moet het toch een kéér doen. En nu is altijd een beter moment dan later.