Liefde, lust en ellende

❣️Vrouwen hebben vooral zin in seks als ze de man nog niet ‘hebben’ en de relatie onzeker is.
❣️Hoe meer intimiteit en geborgenheid in een relatie, hoe minder lust en passie.
❣️Mensen verlaten hun partner pas als het idee hebben dat ze iets beters kunnen krijgen.

Dit zijn enkele conclusies die Roos Vonk trekt in 💙Liefde, lust en Ellende💔 over liefde en relaties. In weerwil van deze cynische feiten is ze er toch in geslaagd de lezer ook veel aanwijzingen te geven voor een innig en romantisch liefdesleven.

Deel 1 gaat over Lust, daten en veroveren: de lust om op zoek te gaan naar een relatie als je single bent, en de passie en seks die centraal staan in beginnende relaties en bij verliefdheid.
Deel 2, Liefde, gaat over het verloop van relaties, hoe je het leuk houdt en waarom dat niet altijd lukt. Aan de orde komen onder meer bindingsangst en bindingsdrang, eeuwige liefde, ruzietjes, schoonmoeders, trouw en loyaliteit, man-vrouw-verschillen.
Deel 3, Ellende, gaat over relatieproblemen en het uit elkaar gaan; het uitmaken, liefdesverdriet, vrienden blijven met je ex, de wraak, de rouw – waarmee uiteindelijk de cirkel rond is, want dan ben je weer single.

Roos Vonk baseert haar conclusies op wetenschappelijk onderzoek naar onder meer attractie, hormonen, emoties en hechting. Daarnaast is ze ook "ervaringsdeskundige" in alle fases, legt ze uit in haar voorwoord. Ze presenteert scherpe en humoristische observaties en bespiegelingen uit haar eigen liefdesleven en dat van anderen. Het boek laat de zonnige kant van al onze liefdesstrubbelingen zien en biedt vele eye-openers en aha-ervaringen. Een prikkelend boek voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in dat eigenzinnige mysterie, de liefde, waarin we uiteindelijk allemaal ervaringsdeskundige worden – soms onvrijwillig, maar meestal met overgave.

👇Tips van Roos Vonk: voor dating en beginnende relaties (en wanneer je moet afhaken), gevorderde relaties (nee, liefde is geen werkwoord!), conflicten en exit-strategieën.

Meer bekijken