Goede voornemens

Columns en artikelen

‘Deze keer ben ik écht gemotiveerd. Dus nu gaat het lukken!’ zeggen we. Toch blijkt dat we in het algemeen hooguit 30% van onze plannen en goede bedoelingen tot uitvoering brengen. Lees hier de column.

Over zelfbeheersing: hoe maak je het werken aan lange-termijn doelen aantrekkelijker? Een psychologische truc in deze column.

Wetenschappelijk advies, ook voor politici. Want of het nu gaat om onze eigen voornemens of het klimaatakkoord van het kabinet: de beste manier om je plannen te realiseren is in alle gevallen hetzelfde: maak het concreet. Lees hier de column.

'En nu echt'. Tips van Roos Vonk voor het realiseren van je goede voornemens. Volkskrant Magazine, 3 januari 2015

Doen is belangrijker dan doelen stellen: een fragment uit Je bent wat je doet.

Video

In deze video legt Roos Vonk uit waarom goede voornemens vaak niet worden uitgevoerd en hoe het wél moet.

We sjoemelen met onze eigen idealen. Wees een liefdevolle maar strenge ouder voor het kind in jezelf – Roos Vonk vertelt in deze video hoe je dat kunt doen.

Bij het verschijnen van Je bent wat je doet gaf Roos Vonk een presentatie bij Bol.com. Ze heeft uitgelegd waarom het zo moeilijk kan zijn om datgene te doen waar je in gelooft en wat goed voor je is, en praktische tips en trucs gegeven om je gedrag te veranderen. Hieronder zie enkele fragmenten uit de presentatie (8 minuten). Op YouTube staat ook nog een korte video met sfeerbeelden.

Meer bekijken