Collega’s en andere ongemakken – Lezingen

Afgelopen 19 mei gaf Roos Vonk, vanwege het verschijnen van Collega's en andere ongemakken, voor The School of Life een lezing geven over de psychologie van de werkvloer. 

Heb je het gemist? Op Roosvonk.nl kun je zien welke andere lezingen er nog aan komen.

DE PSYCHOLOGIE VAN DE WERKVLOER 

Ah…de werkvloer. Die ondoordringbare, exotische jungle van menselijkheid waarin bazen onbegrijpelijke taal uitkramen en top secret liefdesrelaties met hun minderen aangaan - waar iedereen van weet. Het toneel waarop  je met de hele afdeling ‘feest’ gaat vieren op plekken waar je normaal gesproken niet dood gevonden zou willen worden. De plek waar  je narcistische collega er met jouw promotie vandoor gaat, en je tot tranen toe gefrustreerd raakt door het gebrek aan assistentie van je assistent. Terwijl jij alleen maar wil groeien van kritiek. Tot je die krijgt.

In haar bij Maven Publishing verschenen nieuwste boek ‘Collega’s en andere ongemakken’ laat Roos Vonk haar licht schijnen op de wondere wereld van de werkvloer. Hoe haal je het beste uit je collega’s en uit jezelf? Hoe herken en vermijd je de psychologische valkuilen die elke werkkring herbergt? Hoe benut je als hardwerkende mens het sociaal kapitaal dat je collega’s samen kunnen vormen zo goed mogelijk, met inbegrip van al hun tekortkomingen en rariteiten?

Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie en gevierd schrijfster heeft het talent om sociaal-wetenschappelijke inzichten toegankelijk en praktisch toepasbaar te maken voor iedereen. Voor haar hagelnieuwe boek Collega’s en andere ongemakken liet ze haar licht schijnen op de werkvloer. Van macht en seks tot zelfoverschatting en faalangst, van hypocrisie en kuddegedrag tot roddelen en afschuiven, geen menselijk onderwerp blijft onbesproken.

Ter ere van het verschijnen van Collega’s en andere ongemakken slaan Roos Vonk, Maven Publishing en The School of Life de handen ineen voor een vermakelijke, verhelderende avond vol scherpe observaties en handige inzichten over wat zich op de werkvloer afspeelt – en hoe je er als werkende mens het beste van kan maken. Want: een betere collega begint bij zichzelf.

Lees meer